We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Cultuurpartner RICK bestaat in cursusseizoen 2022-2023 maar liefst 75 jaar! De van oorsprong Weerter volksmuziekschool, opgericht op 6 april 1948, is in die jaren uitgegroeid tot een regionaal kunstencentrum. Directeur Frank Rademakers vertelt over 75 jaar RICK.
Lees verder ...
RICK viert het 75-jarig jubileum samen met de inwoners van gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck. Het kunstencentrum trakteert het hele seizoen op bijzondere kunst en cultuur en reikt elke maand mooie prijzen uit.
Bekijk de cadeautjes ...
We merken allemaal dat de (dagelijkse) kosten stijgen. Het volgen van workshops of cursussen kan een uitdaging worden. RICK hanteert dit jaar, ondanks de inflatie en stijgende kosten, opnieuw dezelfde prijzen als vorig jaar (en het jaar daarvoor). We hopen op die manier kunst en cultuur zo laagdrempelig mogelijk te maken. Voor gezinnen met een lager inkomen zijn er daarnaast een aantal regelingen mogelijk vanuit diverse fondsen en stichtingen.
Bekijk de regelingen ...
Helaas is door een technische storing onze lift tijdelijk buiten gebruik. Nieuwe onderdelen zijn besteld, maar de levering laat nog even op zich wachten. Heb je hulp nodig bij het sjouwen van materialen of het traplopen? Onze conciërges bieden je graag een helpende hand (of arm).
De afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan de verbetering van onze communicatie richting onze klanten. We houden hen namelijk zo goed mogelijk op de hoogte van dingen die met hun cursus te maken hebben. Vanaf dit schooljaar ontvangen zij daarom mails met daarin alle praktische informatie, maar halen we ook graag actief input op. Daarnaast sturen we mails om hen te informeren over cursussen, lezingen, evenementen of activiteiten die interessant kunnen zijn. Welke info iemand wel of niet wenst te ontvangen, kunnen zij zelf instellen via een knop onderaan de mail.
Denk jij als leerling, cursist of bezoeker bij RICK graag mee na over onze service, dienstverlening en communicatie? Als RICK vinden we de klanttevredenheid erg belangrijk. Daarom starten we een klantenpanel waarbij jij komend seizoen mag meedenken en –adviseren over actuele thema’s die jou (en jouw kind) aangaan. Interesse? Meld je snel aan.
Op 31 augustus en 1 september stappen er tijdens de Summerschool tientallen kindjes bij RICK binnen. Ze gaan dansen, toneel spelen, zingen, muziek maken, kunst maken en nog veel meer. In de pauze lunchen ze samen en gaan ze lekker naar buiten, spelletjes doen, krijten of even uitrusten met een filmpje. “Er zijn al heel veel vriendjes gemaakt en de sfeer is goed. Trots laten ze aan het einde van de dag aan papa en mama zien wat ze geleerd en gemaakt hebben. Een enkeling is verdrietig, zoals Mees. Die is ontroostbaar want hij heeft een nieuw vriendje waar hij diezelfde dag nog mee wil afspreken. Dikke tranen omdat dat niet kan, maar ik denk dat Mees heel erg moe is van alles wat hij met z’n nieuwe vriendje bij RICK heeft meegemaakt”, glimlacht docente Helmi.
Vanaf 26 september start Nieuwe Helden weer op Het Kwadrant in Weert. Twaalf weken lang gaan jongeren aan de slag met het maken van een theaterproductie. Er zijn 50 jongeren tussen de 12 en 23 jaar uit Weert die deelnemen.
Heb je een idee of initiatief rond een maatschappelijke kwestie en/of ben je een cultuurmaker die met verbeeldingskracht aan de slag wil in een maatschappelijke context? Met de Cultuurimpuls Noord-Limburg is er de komende tijd ruimte voor de ontwikkeling van ca. 15 projecten op het raakvlak van kunst en maatschappelijke ontwikkeling. Jouw idee indienen kan tot 7 oktober!
Meld je aan! ...
Ga samen aan de slag met jouw droomproject. Leer nieuwe skills en krijg feedback van professionals. Bij RICK kunnen jongeren van 13 t/m 18 jaar op zaterdag 8 oktober deelnemen aan workshops dans, storytelling, percussie en songwriting, georganiseerd door Kunstbende Limburg!
Lees meer ...
Ben jij een (nieuwe) culturele aanbieder en wil je mensen in het onderwijs helpen bij het verbeteren van hun kunstzinnige vaardigheden? De intermediairs van DOEN! helpen je de onderwijssector binnen te komen. Zo kun jij jouw expertise op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek, theater, digitale media en dergelijke overdragen zodat de cultuureducatie op school naar een hoger niveau getild wordt. Wil jij meedoen aan de praktische cursus ‘Cultureel navigeren’ op 3 en 17 oktober bij RICK? Stuur een mail naar: cyrina@doenmiddenlimburg.nl.
 
 
fb   insta   yt   mail