We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
In het voorjaar is RICK, in samenwerking met de muziekverenigingen, gestart met Nieuw Talent Orkesten in Weert, Nederweert en Heeze. Het resultaat: 120 nieuwe muzikanten in de dop. Binnenkort geven zij hun eerste concert en presenteren zij vol trots wat zij de afgelopen weken hebben geleerd. 

Save the date voor concerten Nieuw Talent Orkest: 
  • 11 juni om 11.00 uur in Dorpshuis Valentijn in Sterksel 
  • 15 juni om 20.00 uur in Buurthuis Moesel in Weert
  • 8 juli om 19.30 uur in Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind
Met het jaarverslag (incl. jaarrekening) legt RICK elk jaar verantwoording af aan de convenantgemeenten. Je kunt het jaarverslag volledig online bekijken. We laten graag onze eigen medewerkers, samenwerkingspartners én klanten aan het woord. Veel leesplezier.
Lees meer ...
Leren leven met een vergeetachtig brein is niet makkelijk. RAAK! is een gratis kunst- en cultuurprogramma voor thuiswonende mensen met dementie én een naaste of mantelzorger. Samen ontspannen en even onbezorgd genieten van muziek, dans, beeldende kunst en het (her)beleven van mooie verhalen. Vanaf juni kun je één of meerdere blokken in een bepaalde kunstdiscipline volgen.
Lees meer ...
Vanaf 1 augustus verzorgt RICK (weer) muzieklessen in gemeente Someren. De lessen worden verzorgd voor de vier muziekverenigingen. Ook kijken we hoe we naast deze muzieklessen een breder aanbod kunnen bieden in het onderwijs, sociaal domein en amateurkunst. De verbinding tussen deze drie pijlers is, ook in onze andere gemeenten, hét ingrediënt voor een stevig cultureel fundament.
En toen was het windstil... Zo begint het verhaal van Ifigeneia Koningskind, gebaseerd op een griekse tragedie van Euripides.
DATUM: 7 en 19 juni 2023
TIJD: van 19.00u tot 20.00u
LOCATIE: Theater de Huiskamer
Meer info ...
Naar het bekende verhaal van Roald Dahl. Dit is geen sprookje, dit zijn échte heksen!
DATUM: 14 juni
TIJD: van 19.00u tot 20.00u
LOCATIE: Theater de Huiskamer
Meer info ...
 
Uit de oude doos: een origineel singeltje van Stichting Streekmuziekschool Weert met 8 nummers door de koorklas o.l.v. Broeder Wendel Jordans en Wiek Rademakers op de piano. Wil jij één van de 10 singeltjes bemachtigen? Stuur een mailtje naar redactie@rickraakt.nl.
Wil jij jouw passie, kennis en ervaring rondom dans graag overbrengen? Help jij onze dansleerlingen zichzelf te ontwikkelen en hun liefde voor beweging te laten groeien? RICK zoekt een inspirerende docent dans, voor een nader vast te stellen aantal uur per week (circa 0.5 - 0.6 fte).
Lees meer ...
Olaf Fase, slagwerker bij Slagerij van Kampen komt naar Nederweert om een toffe workshop te geven. Samen maken we er een slagwerkspektakel van.
DATUM: 3 juni
LOCATIE: de Pinnenhof
Meer info ...
Op zaterdag 10 juni vindt het jaarlijkse Pianofestival plaats. Onze pianoleerlingen bereiden zich al druk voor op een prachtig muzikaal programma.
DATUM: 10 juni
LOCATIE: De Borgh
Meer info ...
 
Creativiteit heeft af en toe zijn rust nodig. De vakantieperiodes voor seizoen 2023-2024 zijn bekend. Zet ze alvast in je agenda.
Bekijk vakantierooster ...
Welke kunst je ook wilt beoefenen, RICK biedt jou een podium om te stralen en groeien. Vanaf september start ons nieuwe cursusseizoen: 100 cursussen muziek, beeldende kunst, fotografie, theater & musical, dans & beweging, kunstgeschiedenis en literatuur. Ontdek wat bij jou past met een gratis proefles. Ons cursusaanbod voor het nieuwe seizoen 2023 - 2024 staat nu online!
Vind je cursus ...
Tijdens Cultureel Lint op zondag 25 juni van 13.00 – 17.00 uur geniet je extra van creatieve activiteiten. Een voorproefje van wat de culturele instellingen in het nieuwe seizoen 2023-2024 te bieden hebben aan beeldende kunst, dans, fotografie en film, muziek, taal, theater en nog veel meer. 

Naast het Munttheater, de Bosuil en RICK, sluiten dit jaar voor het eerst Museum W en Bibliocenter aan bij de organisatie van Cultureel Lint. Zo presenteren we een nog aantrekkelijker programma vol culturele pareltjes.

Met Cultureel Lint bruist ook het pand van RICK van de activiteit. Je kunt, naast ons programma in de binnenstad, genieten van demonstraties, proeflessen en workshops.
Docent beeldend Saskia Keijzers volgt de speciale opleiding bij Cultuurinslag waarmee ze haar creatieve talent projectmatig kan inzetten in de samenleving. Met haar expertise legt de Weerter kunstenares de basis voor Club Andersom, een kunstpilot voor kinderen in het basisonderwijs die extra aandacht en begeleiding nodig hebben in hun emotionele ontwikkeling. “Hoe beter een leerling zich kan uiten, hoe makkelijker de leerkracht het kind kan begeleiden.”
Lees verder ...
Met Cultuurinslag bouwen we aan een ‘community of practice’ die al doende onderzoekt en zichtbaar maakt hoe we kunst steeds beter kunnen inzetten bij maatschappelijke vraagstukken. Op donderdag 8 juni om 13.00 uur steken we met ‘The ship of dreams’ van wal met een veelzijdig programma over de kracht van verbeelding in het vormgeven van maatschappelijke transities. Ben je een denker, doener en/of beslisser in de culturele of maatschappelijke sector? Kom dan aan boord!
Meld je aan ...
Muziekcollectief Nederweert, popcoördinator Eric Kessels en RICK organiseren dit festival door en voor de jeugd, waarbij muziek, kunst, cultuur en sport elkaar ontmoeten op één centrale plek.
DATUM: 9 juni
TIJD: 15.30u
LOCATIE: kanaalpark De Heerlijkheid
Meer info ...
Eigenlijk is Dolfje een hele gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verandert hij in een weerwolf. Een witte weerwolf met een brilletje op.
DATUM: 22 juni
TIJD: van 19.00u tot 20.00u
LOCATIE: Theater de Huiskamer
Meer info ...
 
Al meer dan 25 jaar helpt beeldend kunstenares Emmy kinderen en volwassenen om hun ideeënwereld ruimtelijk vorm te geven. Het contact met verschillende doelgroepen geeft de docente van RICK enorm veel plezier en houdt haar geest jong. “Ik kan niet de hele dag in mijn atelier zitten, ik heb mensen om me heen nodig met wie ik mijn passie kan delen.”
Lees meer ...
Wil jij weten wat gemeente Nederweert biedt op cultureel gebied? Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Of wil je eens zien hoe het er aan toe gaat bij een repetitie van een muziekvereniging of een schietavond bij een schutterij? Tijdens de Cultuurweek, georganiseerd door Platform Cultuur Nederweert, van 1 t/m 9 juni ontdek je het allemaal.
Bekijk het programma ...
Met trots presenteerden de cursisten aquarel, o.l.v. docent Linty de Bruijn, een tijd geleden hun kunstwerken in de Sint Theuniskapel. De expo is ook digitaal te bewonderen, met dank aan cursist Jo van de Kruijs. Veel kijkplezier.
InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg! In mei vond de voorronde van de regio Weert plaats bij Stichting Kunstcentrum Weert. De volgende kunstenaars zijn door de jury geselecteerd en gaan met hun kunstwerken door naar de finale in het Casino Modern in Genk van 1 t/m 23 juli: 

  • Ciel Van den Heuvel-Koninkx
  • Linde Looimans
  • Lotte Hilkens
  • Wietske Lavrijssen
We wensen hen veel succes in de finale!
 
 
fb   insta   yt   mail