We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Betoverend, verwarmend en uitmuntend! Zondag 26 maart vierde RICK, samen met (oud) collega's en (samenwerkings)partners, het 75-jarig jubileum in het Munttheater in Weert. (Oud) leerlingen, waaronder muzikanten die internationale faam hebben verworven, verzorgden een gevarieerd programma van hoog niveau. Het programma liet op een mooie manier zien welke kunstdisciplines RICK de regio biedt.
Lees meer ...
Op 6 april bestaat RICK daadwerkelijk 75 jaar. Daarom trakteren we onze cursisten met een bijzonder cadeau: een limited edtion ansichtkaartenset, vormgegeven door beeldend kunstenaar Helmi Coenders en ontwerper Inge Korten. Wil jij ook een setje winnen? Hou onze social media in de gaten!
In de foyer bij RICK vind je een wand waar in totaal 288 schilderijtjes op komen te hangen, geschilderd door cursisten Tekenen en Schilderen van RICK. Tijdens Cultureel Lint presenteren we de kleurrijke mozaïek van prachtige kunstwerken! Een mooie etalage van de creativiteit bij RICK.

Op 25 juni, tijdens Cultureel Lint, kun je zelf een lege tegel meenemen om thuis te beschilderen. Vanaf het nieuwe schooljaar wordt de wand met kunstwerken een ruilexpositie. Je mag dan een kunstwerk naar keuze mee naar huis nemen als je er een eigen gemaakt werk voor terughangt. Voor de inspiratie mag je gerust binnen lopen bij een van de teken- en schilderlessen van RICK.
Heb jij onze banner al gespot op de stadsbrug in Weert? Volgende week donderdag bestaat RICK daadwerkelijk 75 jaar. Dit vieren we met de hele regio!
In maart was er een inspirerende DIY-dag voor cultuurmakers, lokale initiatiefnemers en maatschappelijke partners die met sociaal-artistieke ideeën het verschil willen maken in hun eigen leefomgeving. Op donderdag 8 juni om 13.00 uur vindt het vervolg plaats voor beslissers, ambtenaren, professionals en ondernemers: symposium 2 van Impact maken met een culturele inslag. Wil jij aan de slag met een maatschappelijk vraagstuk?
Meld je aan ...
Steeds meer kunstenaars ontwikkelen projecten, onder andere in het maatschappelijke en sociale domein. Een goed projectplan om je doelstellingen te behalen en een sluitende begroting zijn de basis voor een geslaagd project. Maar hoe maak je dit? En hoe betrek je een samenwerkingspartner? Hoe overtuig je een subsidiënt? Op welke manier meet je impact? Het Huis voor de kunsten Limburg geeft heel wat tips, aandachtpunten en voorbeelden die je verder kunnen helpen.
Meer info ...
Om de bijzondere klank en het indrukwekkende uiterlijk van een harp kan niemand heen. En al helemaal niet wanneer je er tientallen tegelijk hoort en ziet. Afgelopen weekend vond weer een succesvolle editie plaats van het Harpweekend, een samenwerking met muziekscholen in Limburg en Brabant. Een Chinees sprookje, stond als thema centraal. Samen raken ruim 45 harpisten de juiste snaar in de Hofnar.
Lees artikel ed ...
In maart vond het Lenteconcert van RICK’s Vrijetijdsorkest, samen met het Weerter Mannenkoor en solist Andries Timmermans, plaats.
Lees meer ...
Wat zijn wij trots op onze cursisten! Heel wat talenten komen tot bloei. Daar genieten we echt van. De komende tijd delen we via sociale media een aantal mooie video's waarin onze cursisten vertellen over hun cursus bij RICK.
T/m 2 april vindt de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek plaats. De RICK Rockplein band gaat op tour langs 6 basisscholen in Nederweert. Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 kunnen genieten van een echt popconcert.
Lees meer ...
In maart startte het project ‘Het verhaal van het kanaal’, een samenwerking tussen verschillende cultuuraanbieders van Weert in het kader van het 200-jarige jubileum van de Zuid-Willemvaart. Op een speelse en interactieve manier leren circa 1000 scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs meer over de geschiedenis van het kanaal.
Lees meer ...
Op 1 april om 11.00 uur stralen onze allerjongste dansleerlingen op het podium van De Borgh in Budel. De kids van 4 t/m 8 jaar dansen op muziek van Peter en de Wolf. Je kunt genieten van een prachtig dansprogramma met als thema ‘Carnaval der dieren’. Het wordt heel leuk om te zien hoeveel plezier de dansers hebben. En vertederend als er een kind tijdens het optreden naar vader en moeder zwaait!
Op zaterdag 1 april blaast RICK’s Clarinet Choir het nieuwe seizoen van Muziek onder de Toren in: van 15.15 tot 16.45 uur kunt u genieten van twee optredens op het podium op het Raadhuisplein 6 in Panningen. Gratis genieten van muziek terwijl u winkelt, door het centrum wandelt of geniet van een drankje of een hapje op een terrasje op het gezellige plein!
Lees meer ...
In het weekend van 15 en 16 april geniet je van 11.00 – 17.00 uur van een openluchttentoonstelling van beelden in steen en van klei bij RICK, zijde Raphaelpad. Hiermee openen we de Internationale viering van de schone kunsten - World Art Day.
Lees meer ...
In maart vond er in het Munttheater twee keer een zeer afwisselende theatervoorstelling plaats voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg. Zo’n zestig jonge talenten uit de regio, waaronder veel (oud)cursisten van het RICK, vermaakten en ontroerden het in grote getale aanwezige publiek met een zeer gevarieerd programma vol muziek, zang, dans en een aantal illusionistische trucs.

Foto: Kiki Guilliaume
Lees meer ...
Op zondag 23 april om 12.30 uur spelen kinderen de hoofdrol tijdens het spetterende Internationaal Kinderfestival in het Munttheater. Er is voor iedereen wat te beleven: zang, dans, gedichten, rap of breakdance. Ook leerlingen van RICK zullen op het podium schitteren. Onze bandjes spelen hits en leerlingen harp, viool en cello zullen zeker gevoelige snaren raken! De entree is gratis.
Meer info ...
Op zaterdag 10 juni vindt weer het jaarlijkse Pianofestival plaats. Onze pianoleerlingen bereiden zich al druk voor op een prachtig muzikaal programma. Ben jij erbij? Zet de datum alvast in je agenda.
Lees meer ...
 
 
fb   insta   yt   mail