We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Precies 75 jaar geleden, op 6 april 1948, werd de van oorsprong Weerter muziekschool door broeder Wendel Jordans opgericht. Inmiddels is dit, onder andere door de fusering met Stichting Vrije Uren, uitgegroeid tot het huidige regionale kunstencentrum: RICK. Met meerdere nevenvestigingen in gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Heeze-Leende en een eigen pand aan de Wilhelminasingel in Weert bereikt RICK duizenden kinderen, jongeren en volwassenen per jaar.
Lees verder ...
Tijdens de voorjaarsvakantie laden we onze energie weer op. Wij zijn daarom gesloten vanaf maandag 24 april t/m zondag 7 mei. We zien je graag weer vanaf maandag 8 mei. We wensen je een fijne vakantie!
Zo zagen de afgelopen 75 jaar van RICK eruit. Een korte overview van de ontwikkeling van de Weerter Volksmuziekschool en Stichting Vrije Uren naar het huidige RICK.
Bekijk de tijdlijn ...
In april starten 14 klassen van Het Kwadrant Weert met het project: Het verhaal van het kanaal. Met een audiotour aan de Zuid-Willemsvaart en workshops 'spoken word' bij Bibliocenter in Weert gaan zij aan de slag met de geschiedenis van het kanaal.
Wie nog mocht twijfelen aan het belang van cultuureducatie voor kinderen moet maar eens een kijkje nemen op de Oekraïneschool in Weert. Via muziek, dans en beeldende vorming voelen jonge, Oekraïense vluchtelingen zich snel thuis en op hun gemak in de regio en leren zij ook sneller de Nederlandse taal.
Lees de reportage ...
Laat je verwonderen door een prachtige expositie met aquarelwerken. De cursisten van de cursus Aquarel, die les volgen van kunstenaar en docent Linty De Bruijn, presenteren met trots hun schilderijen in de Sint Theuniskapel op 22 en 23 april 2023 van 11.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis.
Meer info ...
Dansen is meer dan bewegen alleen. “Het is een kunstvorm, waar je iets van je ziel instopt. Je gaat gewoon, je denkt nergens meer over na en laat je leiden door je lichaam”, vertelt Myrthe Geerlings (18 jaar). Vanaf haar vierde jaar danst ze bij RICK. Met de passie die ze voor dans heeft ontwikkeld, wil ze verder. Sinds dit schooljaar volgt ze de opleiding Docent Dans bij ArtEZ in Arnhem.
Lees het artikel ...
Pien van Stijn (23) en Michiel Horikx (21) zaten vroeger beiden in de Talentenklas van RICK; Pien op viool en Michiel op klarinet. Nu maken ze samen deel uit van het bestuur van het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko).
Lees verder ...
Danscursisten Roos en Janneke vertellen over hun cursus Dans bij RICK.
Het Huis voor Cultureel Ondernemerschap is een on- en offline hulploket waar je als creatieve zzp'er, erfgoedondernemer of kunstprofessional terecht kunt met vragen die betrekking hebben op jouw onderneming. De plek waar je relevante diensten en informatie vindt en waar kennis- en coachaanbod voor culturele professionals gebundeld zijn.
Lees meer ...
 
 
fb   insta   yt   mail