We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Wil je graag meer tijd voor jezelf? Of creatief bezig zijn en een nieuwe hobby ontdekken? Bij RICK kunnen kinderen en volwassenen hun hart ophalen met ruim 100 cursussen en workshops. Beleef diverse kunstdisciplines zelf met de Proefles 4-daagse van 16 t/m 19 januari 2024 in Budel. Vier dagen lang gratis proeflessen dans, muziek en beeldende kunst.
Meer info ...
Sinterklaas is in het land! En dat betekent: liedjes zingen! RICK maakte speciaal voor Sinterklaas een muzieknummer zodat hij met de pieten lekker swingend over de daken kan. Wil jij dit lied ook (leren) spelen tijdens je les, in de klas of thuis?
Speel mee ...
Verken de kansen van kunst in het sociaal domein met de nieuwe cursus 'Maatschappelijk navigeren'. RICK start de cursus in 2024 en biedt deze gratis aan kunstenaars aan. Leer het sociaal domein beter kennen en ontdek hoe jij met kunst maatschappelijke vraagstukken kunt oppakken.
Meer info ...
Ben jij een operaliefhebber? Of leer je het genre steeds meer waarderen? Kom naar de presentatie van 's Opera Tutto. De amateurgroep bestaat uit gepassioneerde en gedreven zangers. Entree is gratis.
DATUM: 1 december
TIJD: 20.00u
LOCATIE: RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Meer info ...
RICK’s Clarinet Choir (RCC) is te beluisteren op de beroemde Kerstmarkt in Thorn. Het kerstconcert is geschikt voor alle leeftijden. In RICK's Clarinet Choir spelen zo'n 15 klarinettisten op allerlei verschillende soorten klarinetten.
DATUM: 10 december
TIJD: 13.15u
LOCATIE: Kerstmarkt Thorn
Meer info ...
 
Rembrandt, Jan van Eyck en Susan Schwalb, wat hebben zij gemeen? “De zilverstift is nog onbekend, terwijl de grote meesters er al mee teken(d)en.” Met een lezing én praktische workshop in november maakten meerdere mensen kennis met het bijzondere tekengerei.
Lees meer ...
Dit schooljaar ontwikkelen vele leerkrachten van het basisonderwijs zich als Interne Cultuurcoördinator. Zij volgen de ICC-cursus, onder leiding van Cult-lab. De leerkrachten geven een eigen cultuurprogramma vorm met als doel de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Met het team formuleren ze de visie, vervolgens schrijven ze een beleidsplan en een activiteitenplan. In juni 2024 presenteren ze hun veelbelovende plannen en ontvangen zij een landelijk erkend certificaat van LKCA. 

De ICC-cursus wordt gefinancierd door DOEN! Midden-Limburg, waarbij ECI en RICK penvoerders zijn.
Meer info ...
Weerter Mannenkoor en Gemengd koor Con Amore presenteren het Kerstconcert King all glorious in de Paterskerk in Weert. RICK's Cellotape, bestaande uit gepassioneerde cellisten, spelen mee.
DATUM: 16 december
TIJD: 19.30u
LOCATIE: Biest 43, Weert
Meer info ...
Op 22 december organiseert RICK’s Rockplein een super tof kerstconcert bij RICK in Weert! Bandjes en solisten van RICK’s Rockplein gaan weer een aantal toffe (kerst) nummers ter gehore brengen.
DATUM: 22 december
TIJD: 19.00u
LOCATIE: RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Meer info ...
 
Kundig voor de klas staan, is een uitdaging! De intermediairs van DOEN! helpen cultuuraanbieders beter toegerust te zijn met de cursus: Cultureel Navigeren. Deze is speciaal ontworpen voor experts in beeldende kunst, dans, muziek en digitale media die nog onvoldoende kennis en ervaring hebben om voor de klas te staan of leerkrachten te coachen. 

Tijdens de cursus komen verschillende scholen en onderwijsvormen aan bod, waarbij deelnemers leren hoe zij hierop kunnen inspelen met cultureel aanbod. Als eindopdracht ontwikkelen ze een fictieve les voor. Ook RICK-collega’s Kimberly Peters en Ad Triepels nemen deel om hun kennis en vaardigheden op het gebied van cultuureducatie te vergroten.
 
 
fb   insta   yt   mail