We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Wil je graag meer tijd voor jezelf? Of creatief bezig zijn en een nieuwe hobby ontdekken? Bij RICK kunnen volwassenen hun hart ophalen met ruim 100 cursussen en workshops. Beleef diverse kunstdisciplines zelf met de Proefles 10-daagse van 11 t/m 21 september, speciaal voor volwassenen. Tien dagen lang gratis proeflessen volgen bij theater, dans, muziek en beeldende kunst.
Meld je aan ...
De zomervakantie is in zicht! Creativiteit heeft af en toe zijn rust nodig. RICK is daarom gesloten van maandag 17 juli t/m zondag 20 augustus. We wensen jullie alvast een fijne zomervakantie toe! Vanaf 21 augustus kun je ons weer bereiken en staan we voor je klaar.
Bewegen én trommelen op een skippybal, erg leuk en heel goed voor je motoriek en hersenen. RICK verzorgde in juni en juli een aantal workshops Skippydrum voor zorginstelling Vitalis in Eindhoven. Zorgmedewerkers worden gecoacht in de technieken van slagwerk en dans zodat zij zelfstandig workshops op muziek kunnen geven aan hun cliënten met Parkinson of dementie. Om hen te ondersteunen ontvangen zij daarnaast instructievideo’s. Heb je ook interesse in Skippydrum? Neem contact op met Jan van Dongen, j.vandongen@rickraakt.nl.
Deze week hebben ruim 50 muziekleerlingen, met succes, examen gedaan. Tijdens hun examens spelen ze verschillende stukken, laten ze techniek zien, toonladders horen en treden ze alleen en/of met anderen op. Van harte gefeliciteerd allemaal met het behalen van jullie diploma!
Virtual reality laat kinderen een onderwerp levendig ervaren. Groep 7 van Basisschool de Boogurt in Budel ging aan de slag met een ontwerp voor een eigen speelplaats. Benieuwd? Klik op de link en bekijk de VR-omgeving van het ontwerp van groep 7. Laat je verrassen door het schoolplein van de toekomst!
Bekijk het project ...
Ook deze zomer kun je genieten van het Torenfestival, elke zaterdag om 14.00 uur vanuit de St. Martinuskerk in Weert. Beiaardier Frank Steijns en gastmuzikanten brengen opnieuw een bijzonder muzikaal programma ten gehore. Dit jaar komen jazz, gospel, klassiek en verzoeknummers voorbij.

Zaterdag 22 juli staat in het teken van ‘Brass & Bells’, met koperblazers vanaf de toren. Solist Stefan Arits, docent koper bij RICK, wordt ondersteund door fanfare St. Willibrordus Stramproy.
Bekijk het programma ...
Op 23 & 24 augustus is de Summerschool van RICK! Kinderen maken met verschillende materialen hun eigen feestbeest, gaan schilderen, werken in steen en tekenen letters. Met kinderdans ontdekken ze hoe ze met hun lichaam kunnen bewegen. Daarnaast maken ze kennis met diverse muziekinstrumenten en toneelspelen. Allemaal onder begeleiding van professionele vakdocenten. De summerschool is een creatieve en ontzettende leuke besteding van hun dag!
Meld je aan ...
Op de Werthaboulevard in Weert is nog tot en met 16 juli een openlucht expositie te zien - en te beluisteren - over de geschiedenis van het kanaal en de betekenis van het beeld ‘On the Shoulders of Giants’ van Job Smeets. De tentoonstelling is het resultaat van het educatieproject ‘Het verhaal van kanaal’, een samenwerking tussen diverse culturele instellingen in Weert.
Lees meer ...
Als klein meisje wist Sara (9 jaar) uit Heeze al dat ze ballerina wilde worden. Maar hoe word je dat? Dansdocent Aukje Delnooz bij RICK zag haar talent en wees Sara de juiste richting op. Naast de basisschool volgt Sara nu dansles bij de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. “Ik wil de beste ballerina ter wereld worden.”
Lees meer ...
Het afgelopen weekend organiseerde RICK, samen met CMD Valkenswaard, een speciale masterclass met de Belgische violist Dirk Verelst. De masterclass inspireert en begeleidt de vioolleerlingen om te groeien als muzikanten. De afsluitende eindpresentatie was bijzonder mooi. We hebben genoten.
De afgelopen weken hebben we genoten van de feestelijke eindpresentaties van het Nieuw Talent Orkest in Weert, Nederweert en Sterksel. Ruim 100 kersverse muzikanten, die begonnen zonder enige muzikale ervaring, speelden nu de sterren van de hemel. In 10 repetities ervaarden ze, met ondersteuning van 13 muziekverenigingen, hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. Velen gaan na de zomervakantie door met (samen) muziek maken!
Om al lekker creatief bezig te zijn voordat het nieuwe cursusjaar start, organiseert RICK jaarlijks een summerschool. Op woensdag 23 en donderdag 24 augustus 2023 kunnen kinderen van 4 t/m 13 jaar een of twee dagen vol workshops muziek, dans, beeldend of theater volgen. Allemaal in het thema 'Feest', want RICK bestaat maar liefst 75 jaar.
DATUM: 23 & 24 augustus
TIJD: van 9.00u tot 15.00u
LOCATIE: RICK Weert
Meer info ...
Het Vrijetijdsorkest (voorheen: Seniorenorkest) presenteert een repertoire dat bestaat uit vlotte marsen, vrolijke walsen, swingende polka’s, bekende schlagers, filmmuziek, populair klassieke muziek en evergreens.
DATUM: 29 oktober
LOCATIE: concertzaal De Posthoorn, Michielsplein 3/2, Hamont-Achel
Meer info ...
 
Dit weekend stond in het teken van muziek. Tijdens het Kruisbestuivingsfestival in Kasteelpark Nijenborgh betraden o.a. onze ROCKPLEIN-bands vol spanning én enthousiasme het podium. Een mooie gelegenheid voor de muzikanten om samen muziek te maken en te genieten van de reactie van publiek.
Lees meer ...
 
 
fb   insta   yt   mail