We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Bij RICK leer je meer over de fascinerende techniek van het tekenen met edelmetalen met de online cursus ‘Tekenen met zilverstift’. Wil je meer weten?
  • Maandag 30 oktober van 19.30 – 22.00 uur | exclusieve lezing kunstgeschiedenis. Jan Bustin, docent kunstgeschiedenis, laat je kennis maken met de verschillende manieren waarop het tekenen met zilver en andere metalen een rol heeft gespeeld voordat het potlood in zwang kwam. Meer informatie: klik hier
  • Zaterdag 25 november van 11.00 – 15.00 uur | praktische workshop incl. toegang tot online leeromgeving. Docent Jan Bustin leert je tijdens de praktische workshop hoe je zelf een zilverstift kunt maken, een ondergrond kunt prepareren en oefen je met de speciale techniek van het arcerend tekenen. Meer informatie: klik hier 
  • Online cursus Tekenen met zilverstift. Ontdek de geschiedenis en mogelijkheden van de zilverstift. Via stap-voor-stap instructievideo’s pas je de tekentechniek zelf toe en maak je sprekende wildlife- en portrettekeningen. Krijg toegang tot ruim 25 uur aan videomateriaal. Meer informatie: klik hier
Creativiteit heeft af en toe zijn rust nodig. De herfstvakantie van RICK is van 16 t/m 22 oktober. Er vinden in die week geen workshops, lessen of bijeenkomsten plaats.
Bekijk het vakantierooster ...
Vanaf deze maand verwelkomen we diverse nieuwe medewerkers. Een warm welkom voor: Joke van Loon (saxofoon/klarinet), Chris Owsianny (trompet), Ana Aguilar Antón (groot koper), Laura Heider (dans), Sacha van der Graaf (dans), Annabelle Vijghen (Muziek op schoot), Remco Schouten (gitaar), Ellen Giebels (dwarsfluit), John Klaus (slagwerk), Marion van Eijk (trombone), Guido Pouwels (slagwerk) en Edwin Dohmen (conciërge).
Vier decennia doceerde Herman van Horen (80) het vak Nederlands aan de Philips van Horne. Sinds zijn pensioen in 2003 geeft de belezen Weertenaar bij RICK invulling aan zijn grote passie. Als ‘reisleider’ voert hij cursisten langs meesterwerken uit de internationale literatuur. Een zorgvuldig uitgestippelde wereldreis die de geest scherp houdt en het leven betekenis geeft. Maar bovenal een gezellig samenzijn van literaire fijnproevers. “Het meest geniet ik van de interactie die er tijdens mijn boekbesprekingen ontstaat. Nieuwkomers zijn dan ook van harte welkom.”
Lees meer ...
Onze online cursus Tekenen met zilverstift is één van de meest populaire cursussen op de website. Om nog beter aan te sluiten bij de wensen van de klant hebben we de inhoud van de cursus verdeeld in een aantal pakketten. Zo beslis je zelf welke onderdelen je wilt volgen: kunstgeschiedenis, tekenlessen of beide.
Bekijk het aanbod ...
Maak je eigen vaandel met jouw vereniging, (sport)club, vriendengroep of familie! Museum W organiseert het project ‘Vaandels en Weert’ waarbij in april 2024 (tijdens het Museumweekend) alle vaandels worden gepresenteerd tijdens een optocht door de binnenstad en een expo in de Paterskerk. 

Vanaf november zijn er bij RICK inspiratiesessies en krijg je ondersteuning bij het maken van je vlag. Alles mag: borduren, schilderen, naaien, knippen en plakken. Wil je ook met jouw groep aan de slag? Geef je snel op. Op 11 en 18 oktober zijn er informatiebijeenkomsten bij Museum W.
Meer info ...
Kom jij de diversiteit vieren tijdens Weert Respecteert? In de maand november viert Weert de inclusieve samenleving. Ook RICK organiseert speciale activiteiten. 
  • In november kunnen jongeren vanaf 16 jaar, met een beperking, op woensdag van 9.00 – 12.00 uur gratis deelnemen aan het Special Art Team, een creatieve dagbeleving. 
  • Op 20 november van 10.00 – 15.30 uur zijn er gratis inspirerende workshops beeldend, theater, dans of muziek rond het thema ‘Jezelf zijn’ voor medewerkers van de Risse en PSW Multi. 
Bekijk het programma ...
Bij RICK ervaren jongeren met een beperking een bijzondere ‘dagbeleving’ bij het Special Art Team. Met een creatief afwisselend programma op woensdagochtend maken zij kennis met verschillende kunstdisciplines zoals muziek, theater, dans en beeldende kunst. Het Special Art Team kan worden betaald uit de PGB van de deelnemer. 

In de maand november kun je gratis deelnemen aan het Special Art Team, in het kader van Weert Respecteert. 
Meer info ...
Ben jij een beginnende muzikant en lijkt het je leuk om in een orkest te spelen? Sluit aan bij het vervolg van het Nieuw Talent Orkest. Ruim 70 beginnende muzikanten krijgen verdiepende muzieklessen in kleine groepjes én spelen tweewekelijks samen in het orkest. De orkesten in Heeze/Sterksel en in Weert/Nederweert worden ondersteund door diverse verenigingen.
Meer informatie ...
RICK begeleidt met veel plezier de repetities van een aantal jeugdorkesten in de regio. Deze orkesten gaan ‘crescendo’. Ze groeien, niet alleen in muzikaliteit maar ook in leden.  Daarom zijn er 4 jeugdorkesten op zoek naar een nieuwe dirigent. Ben jij of ken jij een goede dirigent met passie voor het vak? Neem contact op met Rita Scheffers, coördinator HaFa, r.scheffers@rickraakt.nl, 0495 533954.
Heeft jouw kind wat extra aandacht of begeleiding nodig? Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen activiteiten volgen waarbij extra aandacht is voor ieder kind binnen een groep. RICK organiseert voor deze doelgroep leuke activiteiten op het gebied van dans, toneel, muziek en beeldend.
DATUM: 1 november
TIJD: van 13.30u tot 14.30u
LOCATIE: KEC, Beatrixlaan 3B, Weert
Meer info ...
Spontaniteit en controle zijn perfect in balans bij aquarelleren. Aan de hand van verschillende technieken ga je aan de slag met diverse onderwerpen en het verbeelden ervan. Laat je verrassen door wat er ontstaat als je tekent en schildert met aquarel.
DATUM: Elke donderdag
TIJD: van 19.30u tot 22.00u
LOCATIE: RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Meer info ...
 
Een nieuw seizoen, boordevol muzikale activiteiten en concoursen. Dit jaar vindt opnieuw het tweejaarlijkse Jazz Concours plaats. Super leuk en leerzaam als muzikant waarbij je een stuk presenteert aan een jury en publiek. Jongeren van 12 t/m 21 jaar kunnen zich t/m 6 oktober inschrijven. Iets voor jou? Bespreek het eens met je docent.  voor het Jazz Concours. De inschrijving loopt t/m 6 oktober.
Meer info ...
Diederick’s Duel is een show bomvol muziek, mooie liedjes en leuke muzikale weetjes. Er wordt ook gestreden: muzikale alleskunner Diederick Ensink bespeelt 7 instrumenten, hij wordt vaak vergeleken met de befaamde muziek komiek Hans Liberg. De voorstelling vindt plaats op woensdag 4 oktober om 20.15 uur in het Munttheater. Via RICK krijg je korting op een kaartje (€ 12,50 i.p.v. € 19,50) met de code 'blokfluit'.
Koop ticket ...
Kunstbende stimuleert jongeren om hun talent te ontwikkelen. Denk aan skills op het gebied van content, dans, DJ, beeldende kunst, fashion, film, schrijven of theater. Kunstbende geeft diverse workshops, biedt tientallen gratis turorials en brengt makers samen. Ga aan de slag!
Meer info ...
Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen. Baby’s, dreumesen en peuters vinden het heerlijk om met muziek bezig te zijn. En hun ouders en begeleiders ook: samen met je kindje liedjes zingen, dansen, klappen, luisteren, muziek maken en spelletjes spelen levert heel wat kostbare geluksmomentjes op!
DATUM: Diverse data & tijden
LOCATIE: Wilhelminasingel 12, Weert
Meer info ...
Je maakt kennis met je eigen camera en alle knopjes die erop zitten en (digitale) technieken die mogelijk zijn. Ook oefen je met het meten van belichting en het kiezen van de juiste brandpuntafstand. Zo kun jij uiteindelijk alles volledig handmatig op M (manuele stand) fotograferen.
DATUM: Divere data & tijden
LOCATIE: Wilhelminasingel 12, Weert
Meer info ...
 
 
 
fb   insta   yt   mail