We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Museum W nodigt alle clubs en verenigingen in Weert uit om een vaandel te maken voor de aanstaande tentoonstelling ‘Vaandels & Weert’, die plaatsvindt in het voorjaar in de Paterskerk. Ter voorbereiding hierop zijn er speciale gratis ateliers voor kinderen én volwassenen. Doe ook mee met de Vaandelatliers bij RICK!
Meer info ...
Op 28 februari van 17.30 – 21.00 uur is er een inspiratiebijeenkomst over het effect van kunst in het sociaal domein. Dit keer staat de landbouwtransitie en leefbaarheid van het platteland centraal, met de succesvolle productie ‘Iets met boeren…’ van theatergroep PEES als mooi voorbeeld. Op de zorgboerderij Ingelshof in Tungelroy kunnen maatschappelijke én culturele spelers elkaar ontmoeten.
Meld je aan ...
Van 6 t/m 14 juni vindt de 2e editie van de Cultuurweek in Nederweert plaats. Alle culturele verenigingen, organisaties en aanbieders uit de gemeente kunnen hieraan deelnemen. Ook RICK doet mee met schoolconcerten i.s.m. muziekverenigingen en de eindpresentatie Blaasmuziekwinkel i.s.m. Young ONE. De week wordt spetterend afgesloten met het Familiefestival met optredens van de bandjes van RICK Rockplein.
Meer info ...
Het Platform Cultuur Nederweert biedt een podium aan cultuuraanbieders en cultuurmakers in de gemeente en ondersteunt hen bij het vergroten van de zichtbaarheid. Op vrijdag 23 februari om 18.30 uur is er een workshop ‘Deelnemers en (bestuurs)leden werven’ bij Dansrijck Nederweert, bedoeld voor verenigingen, culturele organisaties en kunstenaars. Ontdek effectieve methodieken en ontvang praktische tips en handvatten om succesvol deelnemers en (bestuurs)leden te werven.
Meld je aan ...
RICK’s Rockplein organiseert een gezellige voorspeelavond. Ditmaal in Cranendonck! Bandjes en solisten van RICK’s Rockplein gaan een aantal toffe nummers ten gehore brengen. Het evenement vindt plaats in de Borgh in Budel. Daarna kun je zeker nog gezellig blijven hangen!
DATUM: 2 februari
TIJD: van 19.00u tot 20.30u
LOCATIE: De Borgh, Budel
Meer info ...
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van kunst maar voel je je soms overweldigd door de complexiteit ervan? Maak je geen zorgen - Roel Sanders, beeldend kunstenaar, nodigt je uit voor een inspirerende reis waar kunst toegankelijk wordt voor iedereen, ongeacht je kennis niveau!
DATUM: 4 februari
TIJD: 15.00u
LOCATIE: RICK, Weert
Meer info ...
 
Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is? Kom naar de familievoorstelling ‘Help, Helikopterouders!’ in het Munttheater op zondag 3 maart om 15.00 uur. Via RICK krijg je € 5 korting op een ticket (code: rick).
Bestel kaartjes ...
Het Nieuw Talent Orkest van Weert en Nederweert geeft een spetterend concert. Op 24 februari om 19.30 uur kun je genieten van een mooi repertoire in Buurthuis de Moesel. Ook RICK's Vrijetijdsorkest is die avond te gast. Dial zorgt voor een swingende afterparty.
DATUM: 24 februari
TIJD: 19.00u
LOCATIE: Buurthuis Moesel, Weert
Meer info ...
Kunstbende Limburg wil jongeren motiveren en helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent. Daarom wordt er een aantal workshops georganiseerd waar jongeren tussen de 13 en 19 jaar gratis aan kunnen deelnemen.
DATUM: 25 februari
LOCATIE: RICK, Weert
Meer info ...
 
 
 
fb   insta   yt   mail