We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Tijdens de Kerstvakantie laden we onze energie weer op. Wij zijn daarom gesloten vanaf zaterdag 24 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023. We zien je graag weer vanaf maandag 9 januari. We wensen je een fijne vakantie en mooie feestdagen!
Cultureel Weert staat straks regionaal, provinciaal en misschien zelfs landelijk nog beter op de kaart mede dankzij jou! Jouw doel is het leggen van verbindingen en het stimuleren van de samenwerking in de culturele sector. Tussen professionele instellingen onderling, maar ook met andere (zelfstandige) creatieven of verenigingen en initiatieven binnen en buiten de regio Weert. Is dit een rol voor jou? Wij willen je graag beter leren kennen!
Meer info over de vacature ...
Bandjes en leerlingen van Rockplein brengen samen met hun docenten een aantal nummers bij RICK in Weert ten gehore voor een gezellige (kerst)sfeer om de kerstvakantie goed in te luiden!
DATUM: 23 december
TIJD: 19.30u
LOCATIE: RICK, Weert
$afbeeldingalttekst2
Gratis kerstconcert van RICK’s Clarinet Choir (RCC) in de St. Martinuskerk, voorafgaand aan de Kindermis van 19.00 uur die eveneens door het RCC wordt opgeluisterd.
DATUM: 24 december
TIJD: 18.40u
LOCATIE: St. Martinuskerk
 
Bij RICK is er van alles te ontdekken. Beleef het zelf met onze Proefles 10-daagse van 17 t/m 26 januari 2023. Tien dagen lang gratis proeflessen volgen bij theater, dans, muziek en beeldende kunst. Speciaal bedoeld voor kids van 4 t/m 12 jaar, ter ere van ons 75-jarig jubileum.
Meer informatie ...
Of het nu gaat om pesten, het uitbeelden van een dier, een personage spelen of jezelf durven zijn, toneelspel kun je overal voor inzetten. Tineke Prins, oud-consulent en dramadocent van RICK, heeft veertig jaar aan het roer gestaan van de sectie drama van de cultuurpartner. Ze zag de vraag naar drama groeien en bracht dramalessen naar de scholen.
Lees het artikel ...
Hoe mooi is het om een moment dat nooit meer terugkomt te vereeuwigen met fotografie! Cursiste Amber vertelt over haar ervaring met de cursus Fotografie bij RICK. Wil je ook aan de slag met fotografie? Vanaf januari starten er nieuwe lessen.
Bekijk de cursussen ...
Ben jij graag bezig met beeldende kunst? Doe mee met de wedstrijd InBeeld 2023. Het thema is ‘Nieuwe verlangens’. Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de disciplines film en fotografie.
Doe mee ...
Spontaniteit en controle zijn perfect in balans bij aquarelleren. Tijdens de cursus ga je aan de hand van verschillende technieken aan de slag.
DATUM: 25 januari
TIJD: van 9.00u tot 11.30u
LOCATIE: RICK Weert
Meer info ...
Met deze cursus ontwikkel jij jouw eigen ‘beeldtaal’. Vanuit de basis van kleur, toon, vorm, verhoudingen en compositie maak jij het ontwerp dat jij wilt.
DATUM: 25 januari
TIJD: van 14.30u tot 17.00u
LOCATIE: De Borgh Budel
Meer info ...
 
Al vijfenzeventig jaar raakt RICK mensen met kunst- en cultuureducatie. In een speciaal online magazine vertellen we je meer over dans bij RICK!

  • Danseres Marijn Jansen begon haar carrière bij RICK en staat 16 februari met de voorstelling WAVE op de planken van het Munttheater Weert.
  • Cursiste Vanessa vertelt over hoe #pilates haar lijf strak houdt, ontspant en nieuwe energie geeft.
  • Cultuurmeester Sophie laat door middel van dans kinderen in het basisonderwijs boven zichzelf uitstijgen.
  • Het Special Danceteam houdt een spiegel voor van pure en eerlijke emoties.
Lees editie 2 ...
Op 12 en 13 januari komt Jennifer Romen met haar dansgezelschap Oxygen naar het Munttheater met haar nieuwste voorstelling ‘Delusions’. In haar eerste avondvullende theatervoorstelling geniet je van een samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is. Via RICK krijg je 10 euro korting op een kaartje met de code ‘DANCE’.
Koop kaartjes ...
Ter ondersteuning van ons vaste personeel zoekt RICK vrijwilligers vanaf 16 jaar voor met name de avonduren en de zaterdagochtend. Ken jij of ben jij iemand die het leuk vindt om met klanten om te gaan? Neem voor meer info contact op met Marc Sijmkens.
RICK viert het 75 jarig jubileum met inwoners van gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck. We trakteren de regio dit seizoen op 75 bijzondere cultuurcadeautjes. Daarnaast maak je elke maand kans op een RICK c(re)adeaubon van 75 euro door jouw ervaring met of avontuur bij RICK te delen op sociale media #rick75jaar.
Bekijk de cadeautjes ...
 
 
fb   insta   yt   mail