We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Onze nieuwste cursus: Theater Specials. Samen met De gewoonste zaak van Weert lanceren we toneellessen voor jonge mensen met een verstandelijke beperking die een passie hebben voor acteren en theater. De lessen zijn gericht op het ontdekken van de diverse rollen die een toneelspeler kan vertolken en waar de kracht, energie en verbeelding van de deelnemer liggen. Iets voor jou? We starten 8 april om 19.00 uur bij de Risse (Risseweg 8 in Weert).
Meer info ...
Gemeente Nederweert en RICK werken al jaren samen op het gebied van cultuureducatie. Dankzij een nieuwe meerjarenovereenkomst bouwen we duurzaam verder aan een cultureel klimaat, waarin aanbieders de verbinding met elkaar opzoeken en de lokale gemeenschap op cultureel vlak verrijkt wordt.
Lees verder ...
Op Hogeschool de Kempel waait een nieuwe wind! Studenten van Design Academy Eindhoven onthulden verfrissende ideeën om creativiteit bij kinderen blijvend te stimuleren. Met hun presentatie ‘Color outside the lines’ krijgen leerkrachten inspiratie om de aandacht voor cultuureducatie in het basis- én voortgezet onderwijs te vergroten.
Ontdek ideeën ...
Vrijdag 8 maart om 19.00 uur komen pianomuziek en beeldende kunst samen in de Zaal in Stramproy. Tijdens het muziek & expo-event van RICK geniet je van samenspel door onze pianoleerlingen - die zich al voorbereiden op het jaarlijkse Pianofestival - en onze cursisten Tekenen en schilderen van Els Maes die hun werken exposeren.
Lees meer ...
Tot 10 maart staat het beeld ‘Stille strijd’ van kunstenares Saskia Stolz op de Markt in Gemeente Weert. Het symboliseert de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren, vanwege bijvoorbeeld eenzaamheid. Het doel: het taboe rondom depressie en zelfdoding doorbreken en een gesprek op gang brengen. RICK biedt twee gratis workshops in maart om gedachten en gevoelens over het onderwerp op een creatieve manier ruimte te geven en te verwerken.
Meer info ...
Het beeld ‘Stille strijd’ van kunstenares Saskia Stolz symboliseert de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren. In het kader van dit onderwerp kun je komende maand deelnemen aan twee gratis workshops.
DATUM: 2 & 9 maart 2024
TIJD: 13.00u
LOCATIE: RICK, Weert
Meer info ...
RICK presenteert een bijzondere avond: Muziek en Expo. Het thema voor de muziek en beeldende kunst is 'In een ander daglicht'. De presentatie vindt plaats in De Zaal in Stramproy.
DATUM: 8 maart
TIJD: 19.00u
LOCATIE: De Zaal, Stramproy
Meer info ...
 
Ben jij een culturele aanbieder in Gemeente Nederweert? Doe mee met de Cultuurweek van 6 t/m 14 juni! Zo laten we mensen samen genieten van muziek, dans, beeldend, theater en nog veel meer! RICK doet mee met schoolconcerten i.s.m. muziekverenigingen en de eindpresentatie Blaasmuziekwinkel i.s.m. Young ONE. De week wordt spetterend afgesloten met het Familiefestival met optredens van de bandjes van RICK Rockplein.
Meer info ...
Op zaterdag 13 april om 11.00 uur wordt De Borgh in Budel het muzikale middelpunt van prachtig samenspel tijdens het jaarlijkse Pianofestival, georganiseerd door cultuurpartner RICK. Circa 100 pianoleerlingen uit Weert, Nederweert en Cranendonck laten hun muzikale groei en samenwerking met andere muzikanten horen.
Lees meer ...
Het Nieuw Talent Orkest van Weert en Nederweert te gast bij het concert van het Tungelroys orkest en Harmonie Weert Zuid. Ook het jeugdorkest Ell Turo laat van zich horen. Samen spelen ze de sterren van de hemel.
DATUM: 10 maart
TIJD: 14.00u
LOCATIE: Handboogvereniging, Tungelroy
Meer info ...
Laat je betoveren door de harmonie van diverse strijkers. Tijdens de jaarlijkse strijkersdag spelen harpisten, violisten en cellisten van RICK samen. Wees welkom bij het eindconcert.
DATUM: 16 maart
TIJD: 16.30u
LOCATIE: RICK, Weert
Meer info ...
 
Op zondag 24 maart om 15.00 uur is er een speciaal Lenteconcert bij RICK.Het Lenteconcert is onderdeel van RAAK!, een kunstprogramma voor thuiswonende mensen met een vergeetachtig brein én een naaste. Laat je raken door de prachtige muziek van familie van Delden op de viool, cello, hoorn en harp.
Meer info ...
 
 
fb   insta   yt   mail