We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Kunst amuseert, ontroert, verwondert, verdiept en daagt uit. Het geeft zelfvertrouwen en brengt mensen bij elkaar. Al vijfenzeventig jaar raakt RICK mensen met kunst- en cultuureducatie. Wat in 1948 klein begon, groeide door de jaren heen uit tot de bruisende instelling, die RICK nu is. Klaar voor de toekomst. Alle reden om feestelijk stil te staan bij het 75-jarig jubileum. In dit artikel blikken we terug op hoe het allemaal begon.
Lees over 75 jaar RICK ...
“Dansen is voor iedereen, wie je ook bent of wat je mogelijkheden zijn.” Deze boodschap wordt duidelijk tijdens de première van de bijzondere en wervelende show van het Special Danceteam (SDT). De dansers met een verstandelijke beperking geven een unieke performance vol plezier, passie en pure emotie. Een show van de 7-koppige dansformatie gaat verder dan enkel dans. De dansers kenmerken zich door hun positieve energie en ongeëvenaarde wilskracht. Laat je inspireren door de indrukwekkende dansers, hun optimistische blik op de toekomst en het meeslepende optreden met een mix van moderne dans en theaterdans.
Koop kaartjes ...
In maart 2020 sloeg corona in Cranendonck in als een bom. In de theatervoorstelling Coronamonologen vertellen inwoners vanuit hun eigen perspectief hun persoonlijke ervaring en verhaal rondom COVID-19. Je kunt de voorstelling op de volgende data bezoeken: 24, 25 en 27 november om 20:00 uur.
Bestel kaarten ...
RICK bestaat bijna 75 jaar. Een periode waarin duizenden culturele talenten zijn aangeboord en tot wasdom gekomen. Daar zijn we trots op. Sommige cursisten uit deze Weerter regio stegen tot grote hoogte. Zoals Marcoen Verrest (39). De componist en producer, die opgroeide in Maarheeze en bij RICK jarenlang pianoles volgde, werkt nu samen met dj Armin van Buuren en verovert met zijn muziek de hele wereld.
Lees zijn verhaal. ...
RICK viert het 75-jarig jubileum samen met de inwoners van gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck. Het kunstencentrum trakteert het hele seizoen op bijzondere kunst en cultuur en reikt elke maand mooie prijzen uit.
Bekijk de cadeautjes ...
RICK start in opdracht van Punt Welzijn na de Herfstvakantie met muziekles voor ruim 25 kinderen uit Oekraïne op de Coalaschool in Weert. Docent Jitse en 6 stagiaires van de Metal Factory leren de kinderen van 4 t/m 12 jaar zich te uiten met muziek als universele taal.

De leerlingen werken de komende weken toe naar een mooie kerstpresentatie. Kerst is voor Oekraïners een belangrijk feest, vanuit de orthodoxe kerk vieren ze dat op 7 en 8 januari.
Denk jij als leerling, cursist of bezoeker bij RICK graag mee na over onze service, dienstverlening en communicatie? Als RICK vinden we de klanttevredenheid erg belangrijk. Daarom starten we een klantenpanel waarbij jij komend seizoen mag meedenken en –adviseren over actuele thema’s die jou (en jouw kind) aangaan. Interesse? Meld je aan via redactie@rickraakt.nl.
RICK geeft invulling aan (een deel van) de dagbesteding van kinderen met een beperking, die niet meer leerplichtig zijn na de vso. Dit n.a.v. de vraag van ouders om hier een creatieve invulling aan te geven. Samen met De gewoonste zaak van Weert, PSW en De Maaskei zijn we gestart met een enthousiaste groep van 6 deelnemers. Elke woensdagochtend volgen ze een aantal workshops beeldend, muziek, dans en theater om hun eigen talenten te verkennen.
Heeft jouw kind wat extra aandacht of begeleiding nodig? Met Club Extra kunnen kinderen van 7 t/m 13 jaar bij RICK leuke activiteiten op het gebied van dans, toneel, muziek en beeldende kunst volgen.
Meld je aan ...
Begin oktober volgden ruim 100 leerlingen van het College (vwo 6) een compleet designprogramma bij RICK en Museum W. Na een theoretische inleiding in de wereld van design gingen de jongeren in diverse workshops aan de slag met beeldende kunst, geïnspireerd op het werk van kunstenaar Job Smeets.
Lees meer ...
Overweeg je deelname aan de InBeeld-wedstrijd, dé prijs voor  amateurkunstenaars vanaf 12 jaar in Nederlands- en Belgisch Limburg, in 2023? Op 16 november om 19.30 uur verzorgt RICK onder leiding van Rob Benders een inspirerende workshop om jouw creativiteit een vernieuwende impuls te geven. Je gaat met collagetechnieken aan de slag met woord, beeld, vorm en kleur.
Lees meer ...
Met het donkere weer in aantocht, is een fijne hobby die je vanuit je warme woonkamer kunt beoefenen heel prettig. Zo kun je op elk moment zelf aan de slag met onze online cursus: Tekenen met Zilverstift. Grote meesters als Da Vinci, Dürer en Rembrandt maakten in hun werken al gebruik van bijzondere edelmaterialen zoals zilver en goud. Ook hedendaagse kunstenaars experimenteren ermee. Ontdek tijdens deze cursus zelf de geschiedenis én de praktijk van één van de oudste tekenmaterialen.
Lees meer ...
 
 
fb   insta   yt   mail