We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Heb je altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Lijkt samen muziek maken je geweldig? Dit is je kans! In maart starten we in samenwerking met 13 muziekverenigingen drie superleuke Nieuw Talent Orkesten voor volwassenen: in Weert, Nederweert en Heeze-Leende. In 10 repetities ervaar je hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. Ervaren muzikanten van de muziekverenigingen ondersteunen tijdens de repetities.
Meer info ...
Ter ere van ons 75-jarig jubileum, hielden we in januari de Proefles 10-daagse! Kinderen van 4 t/m 12 jaar konden 10 dagen lang gratis kennismaken met allerlei cursussen: van de Kinderkunstklas, de Muziekavonturier en individuele muzieklessen tot de Theatertuin, Dansmix en Tekenen & zo. Maar liefst 100 kinderen maakten gebruik van het aanbod en krijgen bij inschrijving 10% korting op een cursus.
We merken allemaal dat de (dagelijkse) kosten stijgen. Voor gezinnen met een lager inkomen zijn er daarnaast een aantal regelingen mogelijk vanuit diverse fondsen en stichtingen.
Bekijk de regelingen ...
Het Special Dance Team zoekt, na een succesvol pilotjaar, (vrijwillige) bestuursleden om als stichting zelfstandig verder te groeien als de dansgroep die raakt.
Meer info ...
Heb je weleens gekeken naar het tv-programma ARIA, waarin presentatrice Dionne Stax op zoek gaat naar de nieuwe operaster van Nederland? Zoiets, maar dan lokaal en in een stimulerende en veilige leeromgeving gebeurt tijdens de cursus S’Opera Tutto van RICK. “Je ervaart zelf wat het zingen van een aria voor publiek met je doet, zonder alle toeters en bellen erbij. Het is een leuke opstart als (opera)zanger en je wordt er niet op afgerekend”, vertelt cursist Richard Jeurissen.
Lees zijn verhaal ...
Ben jij als cursist bij RICK trots op jouw hobby en wil je dat graag aan de hele wereld laten zien? Geef jezelf dan nu op als model voor een masterclass studiofotografie op 15 februari tussen 19.00 - 22.00 uur bij RICK in Weert. In een half uur wordt er van jou een prachtige foto gemaakt door een van onze cursisten fotografie, onder leiding van onze docente Tahné Kleijn.
Meer info ...
Herman van Horen, docent Literatuur bij RICK, laat je kennismaken met het werk en de achtergronden van Annie Ernaux. Kom dinsdag 7 februari om 20.00 uur naar Bibliocenter Weert. Met de code ‘RICK75jaar’ ontvang je €5 korting op de entree.


Koop kaartjes ...
De groei van een slagwerker: van begin tot de slagwerkgroep. Kom kijken en luisteren naar dit bijzondere concert van onze slagwerkers. Geniet van hun ontwikkeling en groei. Het concert vindt plaats op 12 februari om 10.00 uur in Willem Tell in Nederweert. Entree is gratis.
Meer info ...
Intro keramiek

Maak kennis met oeroude vormen van kleibewerking in 12 lessen.
DATUM: 9 maart
TIJD: 14.00u
LOCATIE: RICK Weert
Meer info ...
$afbeeldingalttekst2
Intro edelsmeden

Maak prachtige oogstrelende sieraden van edelmetaal in 6 lessen.
DATUM: 5 april
TIJD: 9.30u
LOCATIE: RICK Weert
Meer info ...
 
Op donderdag 16 februari om 20.15 uur staat dansgezelschap Another kind of blue op de planken in het Munttheater. De voorstelling WAVE is een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie. Danseres (en oud-cursiste bij RICK) Marijn Jansen danst mee! Wil jij erbij zijn? Via RICK krijg je €15 korting op een kaartje met de code ‘marijn’.
Koop kaartjes ...
Duurzaam modeatelier

Ontwerp en maak zelf je eigen kleding door hergebruik van textiel en kleding in 6 lessen.
DATUM: 14 maart
TIJD: 19.30u
LOCATIE: RICK Weert
Meer info ...
$afbeeldingalttekst2
Fotografie basiscursus

Schilder met licht met jouw eigen camera. 7 lessen, incl. excursie
DATUM: 27 februari
TIJD: 19.30u
LOCATIE: RICK Weert
Meer info ...
 
Tijdens onze Winterschool hebben we heel wat nieuwe animatietalenten ontdekt! Kinderen konden hun eigen stopmotion video maken. Het resultaat mag er wezen. Benieuwd?
Bekijk de video's ...
Ben jij graag bezig met beeldende kunst? Doe mee met de wedstrijd InBeeld 2023. Het thema is ‘Nieuwe verlangens’. Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de disciplines film en fotografie.
Doe mee ...
Het culturele jaar startte voor de kinderen van OBS ’t Lange in Gastel nogal verrassend! Twee, ietwat vreemd geklede, dames picknickte bij hen in de gymzaal. Twee apen en een broodje gaven de aanleiding tot gekke verhalen van het duo. Zou het echt gebeurd zijn? Hoe weet je of iets waar is? De komende tijd gaan de leerlingen met het thema ‘waarheid’ aan de slag, aan de hand van diverse theaterworkshops. Broodje Aap is onderdeel van het vaste cultuurprogramma SCHOCK van gemeente Cranendonck.
Het aantal mensen dat besmet raakt met het coronavirus neemt de afgelopen tijd toe. Dit zijn de basisadviezen tegen corona:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en doe een zelftest.
  • Heb je corona? Ga in isolatie.
  • Was vaak en goed je handen met water en zeep.
  • Hoest of nies in je elleboog.
 
 
fb   insta   yt   mail