We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Weert heeft een rijk verenigingsleven met een interessante vaandeltraditie. Museum W roept alle soorten verenigingen en groepen in Weert op om een (nieuw) vaandel te maken waarmee zij zichzelf kunnen laten zien. Heb je creatieve inspiratie of praktische hulp nodig? Kom naar de vaandelateliers in november bij RICK.
Bekijk de data ...
Ga zelf aan de slag met de zilverstift! Je ontvangt van ons een handige startersset met benodigde materialen. Docent Jan Bustin leert je tijdens de praktische workshop hoe je zelf een zilverstift kunt maken, een ondergrond kunt prepareren en oefen je met de speciale techniek van het arcerend tekenen.
DATUM: 25 november
TIJD: van 11.00u tot 15.00u
LOCATIE: RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Meer info ...
Twee cursisten elementair tekenen en schilderen, onder leiding van docent Theo Vleeshouwers, exposeren hun werk. De expositie Levenskunst bevat diverse prachtige tekeningen en schilderijen. Henny Prinsen exposeert werk, gemaakt tijdens 35 jaar les. Jan Spaan laat werk van 25 jaar aan lessen zien.
DATUM: 18 & 19 november
TIJD: van 13.00u tot 17.00u
LOCATIE: St. Teuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert
Meer info ...
 
Jaarlijks worden er circa 450 baby’s in Weert geboren. Baby’s kunnen heerlijk genieten van muziek. Om kersverse ouders deze geluksmomentjes zelf te laten ervaren, bieden we 3 gratis lessen Muziek op schoot aan als kraamcadeau, middels een voucher in de Geboortekoffer van gemeente Weert. Met dit initiatief beleven ouder en kind zelf hoe leuk het is om samen liedjes te luisteren, te dansen en te zingen!
In de maand november viert Weert de inclusieve samenleving. Ook cultuurpartner RICK organiseert speciale activiteiten. Kunst helpt mensen, die op zoek zijn naar zichzelf en naar meer controle over hun leven, sterker in het leven te staan. Door bezig te zijn met bijvoorbeeld muziek, tekenen en dans leren ze op een andere manier (naar zichzelf) te kijken. Ze ontwikkelen talenten en eigenschappen die hen ondersteunen om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij.
Bekijk het programma ...
Heeft jouw kind wat extra aandacht of begeleiding nodig? Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen activiteiten volgen waarbij extra aandacht is voor ieder kind binnen een groep. RICK organiseert voor deze doelgroep leuke activiteiten op het gebied van dans, toneel, muziek en beeldend.
DATUM: 1 november
TIJD: van 13.30u tot 14.30u
LOCATIE: KEC, Beatrixlaan 3B, Weert
Meer info ...
Spontaniteit en controle zijn perfect in balans bij aquarelleren. Aan de hand van verschillende technieken ga je aan de slag met diverse onderwerpen en het verbeelden ervan. Laat je verrassen door wat er ontstaat als je tekent en schildert met aquarel.
DATUM: Elke donderdag
TIJD: van 19.30u tot 22.00u
LOCATIE: RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Meer info ...
 
 
 
fb   insta   yt   mail