We brengen je op de hoogte.
Rick raakt!
Als het aan beeldend docent Roel Sanders van RICK ligt, krijgt kunst als alternatief voor medische zorg een plek in de basisverzekering. Het is namelijk een doeltreffend medicijn tegen kwetsbaarheid.
Lees meer ...
Alaaf! Wij vieren Carnavalsvakantie van 20 t/ 26 februari. Vanaf maandag 27 februari verwelkomen we je graag weer.
Twijfel je nog of je wilt aansluiten bij het Nieuw Talent Orkest in jouw gemeente? Bekijk in deze video hoe de muzieklessen met lokale muziekverenigingen eruit kunnen zien. In maart starten we in samenwerking met 13 muziekverenigingen drie superleuke Nieuw Talent Orkesten voor volwassenen: in Weert, Nederweert en Heeze-Leende!
Bekijk de video ...
In het weekend van 11 en 18 maart exposeren 26 leerlingen van kunstenaar en RICK-docent Marcel van Hoef hun werk. Op zaterdag en zondag kun je van 11.00 – 17.00 uur in de Theuniskapel in Weert genieten van schilderijen met een variëteit aan onderwerpen, stijlen en technieken. Er is gelegenheid om tijdens de expo met de aanwezige cursisten in gesprek te gaan.
Lees meer ...
Maak je klaar voor een bruisende presentatie op 11 maart om 14.00 in De Zaal in Stramproy! Leerlingen van RICK laten zien wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd op de gitaar, trompet, saxofoon, piano, het keyboard, slagwerk en met tekenen en schilderen. RICK's presentatie belooft een inspirerende middag te worden waarbij je kunt genieten van diverse kunstdisciplines.
Meer info ...
Samen met je kindje liedjes zingen, dansen, klappen, luisteren, muziek maken en spelletjes spelen levert heel wat kostbare geluksmomentjes op!
Meer info ...
$afbeeldingalttekst2
Met fotobewerking ga je nog een stapje verder en ga je de grens over van wat fototechnisch mogelijk is.
Meer info ...
 
Marina Lazar is 28 jaar en versterkt het pianoteam van RICK. Nadat ze de afgelopen 10 jaar in Kopenhagen en Praag heeft gestudeerd en les gegeven, staat ze nu te springen om in Weert en omstreken haar kennis en kunde te delen. “Lesgeven verveelt nooit! Overal kom ik weer nieuwe, leuke leerlingen tegen, van alle leeftijden en niveaus. Het is en blijft leuk om iedereen verder te kunnen helpen. Ik vind het heel belangrijk om mijn leerlingen te vragen welke stukken ze zelf graag zouden willen spelen. Welk genre dan ook, er valt altijd veel van te leren.” Zelf speelt Marina graag kamermuziek, samen met andere instrumentalisten. Daarnaast heeft ze een nieuwe interesse ontdekt. “Sinds een aantal jaren dans ik regelmatig. Dat spoorde me aan om zelf muziek te gaan schrijven voor dans.”
 
 
fb   insta   yt   mail